QR skan edin
Yağsız süd tozu pasterizə olunmuş yağsız süddən kondensasiya və sprey qurutma üsulu ilə suyun ayrılması yolu ilə istehsal olunur və birbaşa istehlak (bərkdən sonra), qida məqsədləri üçün sənaye emalı və ixrac üçün nəzərdə tutulub.
Mikrobioloji və fiziki-kimyəvi göstəricilərindən asılı olaraq quru süd “Ekstra” və “Standart” növlərə bölünür.
Mexanik təsir altında asanlıqla parçalanan az sayda topaqlara icazə verilir, rəngi bir az qaymaqlı bir rəng ilə ağdır, dadı və qoxusu təzə pasterizə edilmiş süd üçün xarakterikdir.
Fiziki-kimyəvi və mikrobioloji göstəricilər
Göstərici adı Standart
Yağ tərkibi, %, “Standart” üçü...
QR skan edin
Yağsız süd tozu pasterizə olunmuş yağsız süddən kondensasiya və sprey qurutma üsulu ilə suyun ayrılması yolu ilə istehsal olunur və birbaşa istehlak (bərkdən sonra), qida məqsədləri üçün sənaye emalı və ixrac üçün nəzərdə tutulub.
Mikrobioloji və fiziki-kimyəvi göstəricilərindən asılı olaraq quru süd “Ekstra” və “Standart” növlərə bölünür.
Mexanik təsir altında asanlıqla parçalanan az sayda topaqlara icazə verilir, rəngi bir az qaymaqlı bir rəng ilə ağdır, dadı və qoxusu təzə pasterizə edilmiş süd üçün xarakterikdir.
Fiziki-kimyəvi və mikrobioloji göstəricilər
Göstərici adı Standart
Yağ tərkibi, %, “Standart” üçün 1,5 1,5-dən çox deyil
"Əlavə" üçün 1,25
Rütubət, %, "Əlavə" üçün 4,0-dan çox deyil
"Standart" üçün 5.0
Quru yağsız süd qalıqlarında zülalın miqdarı, %, 34,0-dan az olmamalıdır
Çözülmə indeksi, xam çöküntünün sm3, “Extra” üçün 0,1-dən çox deyil
"Standart" üçün 0,2
Təmizlik qrupu, məndən aşağı deyil
Turşuluq, °Τ, "Əlavə" üçün 15-17-dən çox deyil
“Standart” üçün 15-19
Mezofilik aerob və fakultativ anaerob mikroorqanizmlərin sayı, CFU/g, "Extra" üçün 1×104-dən çox deyil
"Standart" üçün 5×104
0,1 q məhsulda koliform qrupunun bakteriyaları (koliformlar) icazə verilmir
25 q məhsulda Salmonella cinsinin bakteriyalarına icazə verilmir
25 q məhsulda Listeria monocytogenes cinsinin bakteriyalarına icazə verilmir
1,0 q məhsulda qızıl stafilokok icazə verilmir
Süd tərkibindəki süd komponentlərinin konsentrasiyasına görə yüksək qida, enerji və bioloji dəyərə malikdir. Bundan əlavə, süd quru maddənin yüksək kütlə hissəsi ilə xarakterizə olunur ki, bu da onu yaxşı daşınma və əhəmiyyətli raf ömrü ilə təmin edir.
Yağsız süd tozu qida sənayesində istifadə olunur: sulandırılmış süd və süd əsaslı məhsulların (pendirlər, qatıqlar, kəsmiklər, xama, dondurma qarışıqları) istehsalı üçün, şirniyyat və şirin içliklərin, südlü şokoladların, çörək məmulatlarının, simitlərin, ************* vərəqlərin, içlikli vaflilərin, peçenye, muffin, puç, zəncəfil, şirniyyat və şirniyyat içliklərinin istehsalında istifadə olunur. musslar, quru ani qarışıqlar və uşaq qidası, dondurma, qlazur hazırlamaq, kremlər üçün uyğunlaşdırılmış və uyğunlaşdırılmamış məhsullar.
0-dan 200C-yə qədər temperaturda və nisbi rütubəti 85%-dən çox olmayan yağsız süd tozunun saxlama müddəti istehsal tarixindən etibarən 24 aydır.
Məhsul istehlak qablaşdırmasında qablaşdırılır: xalis çəkisi 500 q.
Məhsul nəqliyyat qablarına qablaşdırılır: (polietilen astarlı çox qatlı kağız torbalar) xalis çəkisi 25 kq.